woensdag 25 januari 2012

Boston - Woensdag

Vandaag werd ik automatisch om negen uur 's ochtends wakker. Na een lekkere warme douche ging ik op pad naar het New England aquarium.


In de eerste ruimte bevond zich de grootste aanraak tank van de oostkust, in de tank zwemmen haaien en roggen die je mag aanraken. Erg leuk om te doen, ze voelen slibberig en glad aan.

My hero..
In de kelder is een kwallen tentoonstelling. Ik ben erg bang voor kwallen, eerst durfde ik niet naar plaatjes en filmpjes te kijken van die monsters. In aquariums liep ik er met een boog omheen. Krijg er nog steeds de kriebels van als ik ze zo zie rond zwemmen. Ik zie ze het liefst allemaal het lootje leggen, vandaag nog!


Andere bewoners in het aquarium waren de zeehonden, heel veel verschillende soorten penguins, krabben, kreeften, grote zeeschildpadden, zeepaardjes en veel meer..


Het hoogtepunt van het aquarium is zeker de giant ocean tank van vier verdiepingen hoog. Leuk weetje, de tank werd eerst gebouwd en daarna het aquarium eromheen. Er zwemmen meer dan zeshonderd dieren in de tank. Twee daarvan zijn een heel grote pijlstaartrog en een zeeschildpad genaamd Myrtle, deze leeft al in het aquarium sinds 1970.


In het restaurant scoorde ik een tafeltje aan het raam, hier had ik een mooi uitzicht op de haven. Het hele restaurant zat vol met schoolkinderen, het leek wel school trip day!


Na drie uur in het aquarium te hebben doorgebracht nam ik de blauwe subway trein naar Faneuil Hall/Quincy market. Tijdens het bezoek in 2010 was dit een levendig gedeelte van Boston, nu was het buiten helemaal uitgestorven (logisch met die kou!).


In de mooie roze Victoria's secret winkel scoorde ik drie paar mooie onderbroeken. In de shopping mall had ik er ook een aantal leuke gekocht (waarom hebben ze dat leuke ondergoed nooit in Nederland?). Nu heb ik genoeg onderbroeken voor de komende vijf jaar!


Quincy market bestaat uit heel veel overdekte eettentjes. Je kunt er echt van alles krijgen, vis, gebak, Indiaas, Mexicaans, verschillende soorten koffie, smoothies.. voor iedereen wat wils!


Zelf koos ik voor twee harde taco's met kip, een ananas met yoghurt smoothie en een wit chocolade koekje. Alle drie van andere tentjes. Het smaakte erg lekker en het was speciaal om op dezelfde plek als haast twee jaar geleden te zitten.


Op internet had ik gelezen dat er een kleine whole foods is in Boston. Om er te komen stap je uit bij Bowdoin station. Ik wist niet meteen welke kant ik op moest dus ging ik eerst naar de CVS apotheek. Hier kocht ik een Amazon gift kaart voor Adam, als dank, zonder hem had ik minimaal 600 euro moeten betalen voor een Boston hotel. De whole foods winkel bleek maar vijf minuten verder te liggen in de tegenovergestelde richting. Omdat het toch wel koud was en het al donker begon te worden besloot ik om het vandaag over te slaan. Morgen heb ik nog een hele vrije dag in Boston te besteden.

Vanavond was de 150ste aflevering van Criminal Minds op tv 'Unknown subject'. Het was een zeer sterkte aflevering, zeker een van de beste van seizoen zeven!

5 opmerkingen:

 1. Wat heerlijk om je belevenissen te mogen lezen, ben dus weer helemaal bij.
  Je hebt het reuze naar je zin, trouwens grote bewondering dat je dit allemaal in je eentje doet. Nog hele hele fijne dagen en ik wacht geduldig af naar je vervolg verhalen.
  Fijne tijd
  grtjes Mineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke stad Boston, toch een in het achterhoofd houden voor een stopover. Veel plezier nog!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Petje af hoor!! Wat knap om zoveel te ondernemen in je eentje!!
  Je hebt het reuze naar de zin, je hebt al veel gezien en gedaan en veel verschillende plekken bezocht, een genot om mee te mogen lezen.

  Geniet lekker verder, ik lees met je mee!!

  Groetjes van Aggie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijk verslag. Ik heb genoten van je verhalen van de afgelopen paar dagen. In Boston ben ik heel wat jaren geleden ook geweest en vond het een erg gezellige stad.
  Toen ik dat aquarium zag dacht ik, hé dat herken ik, leuk hoor.
  Heel veel plezier nog de komende dagen.
  Groetjes
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk om de verslagen van je trip te lezen. Knap idd dat je zoveel doet in je uppie, vind het al dapper van mezelf dat ik alleen naar Orlando ga haha.
  Veel plezier nog!

  BeantwoordenVerwijderen