dinsdag 4 oktober 2011

Bezoek Boston 2010

27 mei - 28 mei

Foto's van de stad Boston en de Universiteit Harvard :) We sliepen in het Boston hostel. Boston is de hoofdstad en tevens grootste stad van de staat Massachusetts.

We maakten een flinke wandeling door het centrum van Boston en volgden zelfs een stuk van de Freedom Trail. Dit is een historische wandelroute van ongeveer vier kilometer lang, aangegeven door een rode lijn op de trottoirs. Wanneer je deze wandelroute volgt kom je vanzelf langs de belangrijkste bezienswaardigheden. We begonnen bij het oudste publieke park in Amerika, wat oorspronkelijk gebruikt werd om vee te laten grazen, als legerkamp voor Britse soldaten en als galgenveld. 
Later kwamen we langs het State House, de plek waar de staatsregering van Massachusetts zetelt.

The State house
Voor fans van de sitcom Cheers is het leuk om the Bull and Finch Pub op te zoeken waar enkele beelden voor de sitcom zijn opgenomen.'s Middags kregen we de kans om te shoppen en te lunchen bij Faneuil Hall marketplace. Zelf koos ik voor een heerlijke tikka masala met mangochutney (het water loopt me in de mond!) maar je kunt ook allerlei ander soort voedsel kiezen.

Wanneer je voor een langere tijd in Boston bent is het een leuk idee om walvissen te gaan spotten. Ook leuk is een Boston duck tour, je rijd rond in een bus/boot/amfibievoertuig waarmee je langs alle bezienswaardigheden rijd en zelfs door het water zal varen.

Het leek een aantal meiden een leuk idee om naar Sex and the city 2 in de bioscoop te gaan,
 In het begin van de film zie je beelden van New York onder het nummer Empire state of mind. Dat was zeker een kippenvel moment :) Alleen jammer dat de film zo tenenkrommend slecht was! Ik zat soms met plaatsvervangende schaamte te kijken!

De volgende dag besloot een gedeelte van de groep naar Harvard university te gaan en de andere groep besloot naar het Salem Witch Museum in Salem te gaan.

 Harvard is een van de meest prestigieuze universiteiten ter wereld en het is ontzettend moeilijk om toegelaten te worden. O.a. Bill Gates en Mark Zuckerberg van Facebook hebben er gestudeerd maar maakten beiden hun studie niet af. George W. Bush, Barack Obama, Al Gore en zelfs serie-moordenaar Ted Kaczynski (de Unabomber) studeerden er.

We namen de metro naar Harvard square waar ontzettend veel oude winkels, restaurants en boekwinkels te vinden zijn. Tevens het beginpunt van de Hahvahd tour! Harvard studenten leiden deze leuke, grappige en informatieve tour. Het beste is dat je alleen "hoeft" te betalen als je het leuk vond, ze vragen namelijk donaties, geen entree. Als je maar 1 ding zou kunnen doen in Boston, zou ik deze tour aanraden! Nog niet overtuigd? Lees deze recensies :)

[x] click op de link voor een filmpje over dit gebouw, tevens een goede impressie van de tour!


Het eindpunt van de tour is de Harvard souvenirshop. In de buurt heb je enkele winkels zoals Urban Outfitters en Lush. Ook kun je er lekker eten bij Crazy Dough's pizza en Ben & Jerry's eten :)


Bij the Cheesecake factory aten we ons laatste maal als een groep. Het "echte" restaurant is veel anders dan wat je ziet in the big bang theory. Het is erg sfeervol ingericht :)


Foto's gemaakt door mijn vriend Konrad uit Duitsland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten